Keski-Suomen kauppakamari iloitsee Äänekosken biotuotetehtaan käynnistymistä

Metsä Groupin uuden sukupolven biotuotetehdas on merkittävä Keski-Suomelle ja koko Suomelle, painottaa Keski-Suomen kauppakamari. Tiistaina suunnitelmien mukaan Äänekoskella käynnistetty biotuotetehdas lisää vientiä puolella miljardilla eurolla ja uusia työpaikkoja 1500:lla.

Jyväskylän ensimmäinen biokaasutankkausasema avattiin Mustankorkealle

Mustankorkea Oy:n ja samalla Jyväskylän ensimmäinen biokaasun tankkausasema avattiin torstaina 17.8.2017.

BioGTS Oy:ltä biojalostamo Mikkeliin

Jyväskylässä ja Laukaassa toimiva biokaasulaitostoimittaja BioGTS Oy on tänään tehnyt toimitussopimuksen Biosairila Oy:n biojalostamolaitoksen toimittamisesta. Toteutettavan biojalostamon tavoitteena on hyödyntää Mikkelin talousalueen bio- ja vihermassoja liikennebiokaasun sekä kierrätysravinteiden tuotannossa. Biojalostamolaitoksen sijoituspaikka on Metsäsairilan jätekeskuksen alueella Mikkelissä.

Juniorikilta jo 10 vuotta

Keski-Suomen kauppakamarin Juniorikilta täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Idea tiiviimmästä kauppakamarin ja Nuorkauppakamarin yhteistyöstä lähti liikkeelle kauppakamareiden koulutuspäivillä 2006. Kymmenvuotisella taipaleella Juniorikillan toiminta on saanut tunnustusta muun muassa Maailman kauppakamarin ja Maailman Nuorkauppakamarin palkinnolla.

Keski-Suomen teollisuuden ja rakentamisen suhdannenäkymät maan keskiarvoa valoisammat

Keski-Suomen teollisuuden ja rakentamisen tuotanto kasvoi alkukesän aikana ja kapasiteetti oli melko hyvin hyödynnettynä, selviää EK:n suhdannebarometrista. Kannattavuus on vuoden takaista parempi ja investoinnit lisääntyvät. Myös lähikuukausien suhdannenäkymät ovat myönteiset. Palveluiden suhdanneodotukset ovat loivassa nousussa.

Vapaakauppaa on edistettävä kaikkiin ilmansuuntiin

Keski-Suomen kauppakamari painottaa, että uusia kaupan ja palveluiden esteitä ei voida hyväksyä. Tavoitteena tulee olla mahdollisimman laaja eurooppalainen markkina-alue. Vapaakauppaa on edistettävä kaikkiin ilmansuuntiin.

Keski-Suomen Aikajana: yritysten liikevaihdot kasvoivat vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä 8,8 %, vienti nousi 25% ja työttömyys laski yli 17%

Keski-Suomen yritysten liikevaihtojen kasvu kiihtyi vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä, kasvua 8,8 %. Vienti nousi +25%, työttömyys laski yli 17% vuoden takaiseen verrattuna. (Aikajana 3/2017)

Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja vaihtuu – uusi toimitusjohtaja on Ari Hiltunen

Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja 1.11.2017 alkaen on Ari Hiltunen. Nykyinen toimitusjohtaja Uljas Valkeinen siirtyy marraskuun alusta täysipäiväisesti Kasvu Open Oy:n toimitusjohtajaksi.

Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja vaihtuu 1.11.2017

Nykyinen, Keski-Suomen kauppakamarin pitkäaikaisin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen siirtyy hoitamaan täysipäiväisesti Kasvu Open Oy:n toimitusjohtajuutta 1.11.2017 alkaen. Valkeinen on toiminut sekä kauppakamarin että Kasvu Openin toimitusjohtajana elokuusta 2016 alkaen. Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtajana Valkeinen on toiminut vuodesta 1997.

Uusi toimitusjohtaja julkistetaan torstaina 29.6.

Paris – North Cape Photo Adventure saapuu Jyväskylään 18.8. – Kaikille avoin Keski-Suomi-aiheinen valokuvauskilpailu tapahtuman yhteydessä

Ensimmäistä kertaa Jyväskylässä pysähtyvästä Paris – North Cape Photo Adventure -valokuvauskiertueesta ja -kilpailusta saatavia kuvia hyödynnetään Keski-Suomen kauppakamarin Stopover Keski-Suomi -hankkeen kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa. Valokuvauskilpailun aiheena on Keski-Suomi ja erityisesti sen luonto.