Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja vaihtuu 1.11.2017

Nykyinen, Keski-Suomen kauppakamarin pitkäaikaisin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen siirtyy hoitamaan täysipäiväisesti Kasvu Open Oy:n toimitusjohtajuutta 1.11.2017 alkaen. Valkeinen on toiminut sekä kauppakamarin että Kasvu Openin toimitusjohtajana elokuusta 2016 alkaen. Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtajana Valkeinen on toiminut vuodesta 1997.

Uusi toimitusjohtaja julkistetaan torstaina 29.6.

Paris – North Cape Photo Adventure saapuu Jyväskylään 18.8. – Kaikille avoin Keski-Suomi-aiheinen valokuvauskilpailu tapahtuman yhteydessä

Ensimmäistä kertaa Jyväskylässä pysähtyvästä Paris – North Cape Photo Adventure -valokuvauskiertueesta ja -kilpailusta saatavia kuvia hyödynnetään Keski-Suomen kauppakamarin Stopover Keski-Suomi -hankkeen kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa. Valokuvauskilpailun aiheena on Keski-Suomi ja erityisesti sen luonto.

Kesän aukioloajat

Keski-Suomen kauppakamarin toimisto on suljettu viikon 29 17. – 21.7. Silloin vientiasiakirja-asioissa palvelee Tampereen kauppakamari, puh. (03) 230 0555 info@tampereenkauppakamari.fi.

Heinäkuussa muina aikoina toimisto on avoinna 8.30-15.30.

Mukavaa kesää!

Tekesin innovaatiosetelin hakeminen keskeytetään 23.6 – 6.8.2017 väliseksi ajaksi

Tekes tiedottaa, että innovaatiosetelin hakeminen keskeytetään 23.6. – 6.8.2017 väliseksi ajaksi. Hakeminen on jälleen mahdollista 7.8.2017 alkaen.

Kansainvälistä matkailutoimintaa Keski-Suomessa

Kaksivuotinen Stopover Keski-Suomi -hanke (2016-2017) markkinoi Keski-Suomea ja hankkeessa mukana olevia matkailutoimijoita keskieurooppalaisille ja aasialaisille matkanjärjestäjille. Vuodelle 2018 on haettu rahoitusta Keski-Suomen liitolta Visit Lahden kanssa tehtävään yhteistyöhankkeeseen.

Mukana jo mahtava joukko menestystarinoita Keski-Suomesta

Mukana Kasvun maakunta -julkaisussa on jo upea joukko merkittäviä toimijoita, jotka ovat vaikuttaneet Keski-Suomen maiseman rakentumiseen ja vievät suomalaista osaamista ympäri maailmaa.

Kasvu Openiin toiseksi eniten hakijoita Keski-Suomesta

Kasvu Openiin osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä yrityksiä, kun 839 yritystä haki mukaan 1295 kasvusuunnitelmalla. Toiseksi eniten hakemuksia tuli Keski-Suomesta: kasvuhalua Keski-Suomesta siis löytyy.

Keski-Suomeen 16 uutta laillistettua välittäjää kiinteistöalalle

Keväällä 2017 järjestetyistä välittäjäkokeista Keski-Suomeen saatiin 13 uutta laillistettua kiinteistönvälittäjää (LKV) ja 2 laillistettua vuokrahuoneistonvälittäjää (LVV). Koko Suomeen saatiin 252 uutta LKV-välittäjää ja 27 uutta LVV-välittäjää. Keskuskauppakamarin järjestämän välittäjäkokeen suosio jatkuu korkeana, sillä nykyinen laki edellyttää vähintään puolelta välitysliikkeen välittäjistä kokeen osoittamaa ammatillista pätevyyttä.

Aamukahviwebinaari: Kuluttajien luottamus ennätyskorkealla, viennin ennustetaan kasvavan

Myönteiset talousuutiset Suomesta jatkuvat. Suomen talous on kasvanut ennustettua nopeammin, kuluttajien luottamus on ennätyskorkealla ja talouden nousu alkaa näyttää laaja-alaiselta, kertoo Nordea.

Yritysjohtajat: Palkkamaltin repeäminen on suurin uhka Suomen orastavalle kasvulle

Suomalaiset yritysjohtajat antavat kauppakamarien Yritysparlamentti-kyselyssä hallituksen toiminnalle kouluarvosanaksi 7,2. Arvosana on samaa tasoa kuin marraskuussa ja viime vuoden kesäkuussa. Palkkamaltin repeämistä pidetään suurimpana uhkana orastavalle talouskasvulle. Toiseksi suurimmaksi riskitekijäksi yritysjohtajat arvioivat julkisten menojen paisumisen.