Blogi

Kirri-Tikkakoski-moottoritien rakentaminen käynnistettävä pikaisesti

Keski-Suomen kauppakamari yhtyy maakuntavaltuuston kannanottoon siitä, että Kirri-Tikkakoski-moottoritien rakentaminen on käynnistettävä heti.

Alkoholikaupan tuotoista saatava enemmän Suomeen

Alkoholilakiuudistus on vietävä maaliin, vaatii Keskuskauppakamari. Vapaakauppaa on puolustettava paitsi viennissä, myös kotimaan sisällä. Alkoholin matkustajatuonnin kasvu ja viime vuosina tapahtunut kulutuksen lasku vähentävät alkoholikaupan tuottoja Suomessa.

Uusi Team Finland -koordinaattori Keski-Suomeen – kansainvälisiä mahdollisuuksia yrityksille

Vuoden 2017 alusta aloittanut Keski-Suomen Team Finland -koordinaattori Jouni Hynynen Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo blogissa yritysten kansainvälistymistä helpottavista sivustoista ja oppaasta. Suomalaisia kiinnostavat myyntiliidit ja kontaktipyynnöt kirjataan uuteen palveluun www.marketopportunities.fi, toinen samantyyppinen löytyy Finnpartnershipiltä. Globaaleihin hankintoihin liittyen on julkaistu kehitysrahoitusopas, jossa kerrotaan potentiaalisista rahoituslähteistä suomalaisille.

Miten maakuntauudistus muuttaa yritys- ja työvoimapalveluja?

Maakunnat aloittavat toimintansa tammikuussa 2019 ja samalla nykyiset ELY-keskukset, TE-toimistot ja maakuntien liitot organisaatioina lakkaavat. Yrityksille maakuntauudistus antaa uusia mahdollisuuksia niin palvelujen tuottajana kuin palveluiden kohteena. Murrosvaihe voi kuitenkin aiheuttaa häiriöitä yritys- ja työvoimapalveluissa, mikäli muutokseen ei ole varauduttu riittävän hyvin.

Lakiesitys valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveyspalveluissa – tarkastelu etenkin perus- ja kilpailuoikeudellisesta näkökulmasta

Nyt valmisteilla oleva valinnanvapautta koskeva laki perustuu pitkälti palvelusetelijärjestelmää vastaavaan perusajatukseen. Lakiesityksen mukaan valinnanvapausjärjestelmään ei tulisi sovellettavaksi laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) vaan järjestelmässä kilpailuttajan roolissa ovat asiakkaat.

Sinäkin oletat, ettei EU:n tietosuoja-asetus koske teitä

Jos teillä on esimerkiksi markkinointi- tai CRM-järjestelmä, jossa on tietoja henkilötasolla tai jos organisaationne työllistää, koskee EU:n tietosuoja-asetus teitä ja sen opiskeluun on syytä käyttää hetki jos toinenkin aikaa.

Voiko työsopimuksessa sopia mitä vain?

Työsopimus on siinä mielessä erityinen sopimus, että lainsäädännöllä ja työehtosopimuksilla on suuri rooli työsuhteen ehtojen sääntelyssä – ne menevät jopa kirjallisen työsopimuksen ehtojen edelle. Työnantajan onkin tiedettävä, mistä eri lähteistä työsuhteessa sovellettavat ehdot tulevat.

Eduskunta muutti liikennekaarta – Mitä muutokset merkitsevät liikennetoimijoille?

Liikennekaarena tunnettu uusi liikennepalvelulaki on kuljetusalan toiminta- ja säätely-ympäristöä voimakkaasti uudistava. Lailla vastataan myös liikennesektorin päästövähennystavoitteisiin ja edistetään alan kasvu- ja uudistumismahdollisuuksia.

Kovaa peliä kansainvälisillä neuvottelukentillä

Neuvottelut kansainvälisillä kentillä saattavat tulla suomalaiselle pk-yritykselle yllätyksenä. Mikään aiemmin Suomessa opittu toimintatapa ei näytä toimivan; neuvottelukumppani pöydän toisella puolella esittää tiukkoja vaatimuksia, jotka ovat saattaneet vaihtua täydellisesti aiemmista myyntipuheista, kädet viuhtovat ilmassa ja äänet kohoavat falsettiin. Onko yhtiösi henkilökunta valmis tähän ”peliin”?

Työvoimapula kasvun esteenä

Orastava talouskasvu on nopeasti kärjistänyt pulan osaavasta työvoimasta eri puolilla Suomea. Yritysten investointihalukkuus on kasvanut ja tilauskanta nousussa, mutta monessa yrityksessä mietitään, mistä löytyvät osaavat työntekijät, joita nyt tarvitaan.