Kansainvälisyys

Yritysten kansainvälistymisen tukena

Kauppakamari huolehtii, että alueellisten yritysten kansainvälistymismahdollisuudet ovat kunnossa. Keski-Suomen kauppakamarin kansainvälistymisen palveluita ovat mm. ulkomaankaupan asiakirjojen myöntäminen ja vahvistaminen, kansainvälistymisen koulutukset ja tilaisuudet, kasvu- ja kansainvälistymisvaliokunnan ja Kauppakamari Loungen toiminta.

Toimimme myös aktiivisesti yhteistyössä alueen kansainvälisten toimijoiden kanssa, kuten maakunnan Team Finland verkostossa. Konkreettisia esimerkkejä projekteista, joiden avulla kauppakamari auttaa yrityksiä kansainvälistymisessä ovat Kasvu Open ja Stopover Keski-Suomi -hanke.

Kauppakamari Lounge

Kauppakamari Lounge -verkosto tarjoaa palveluita, asiantuntijoita, vastauksia kysymyksiin ja tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista yritysten kansainvälistymisen tueksi.

Finncham

Suomalaiset kauppakamarit linkittyvät maailmalle Finncham-verkoston kautta, jonka avulla voi hakea kohdemaista neuvontaa, kontakteja ja kansainvälistymisen palveluita.

Team Finland

Team Finland -verkosto kokoaa yhteen yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa edistävät valtiorahotteiset toimijat ja niiden tarjoamat palvelut.

Kauppakamarijärjestö

Kauppakamarijärjestö toimii kaupan esteiden poistamiseksi paitsi kansallisesti myös kansainvälisesti Euroopan unionissa ja kansainvälisissä järjestöissä.